Vinteren giver stenslag; stenslag kræver ny rude

14 januar 2019
Camilla Skøtt
Vinteren giver stenslag; stenslag kræver ny rude

Vinteren er højsæson for stenslag, og det betyder, at mange bliver tvunget til at skifte bilens forrude – og det er ikke helt billigt, hvis du ikke har nogen glasforsikring. Men hvad er prisen, og hvordan får du den bedste pris til lige præcis din bil?

Det er umuligt at give en eksakt pris på forrude priser, fordi de afgørende faktorer er så forskellige fra bil til bil. Det handler om flere forskellige ting, fx bilens mærke, model og årgang, men det spiller også en rolle, om der er varme i forruden, fastmonteret bakspejl, nedblænding eller andre features.

Det eneste, du kan gøre, er at ringe til en reparatør, oplyse dit registreringsnummer og få prisen på din forrude. Men… der er gode muligheder for at spare penge, hvis du er tålmodig.

Indhent flere tilbud

Flere undersøgelser viser, at der er stor forskel på prisen fra reparatør til reparatør, og med lidt tålmodighed kan du spare helt op til 2.000 kr. på din forrude, hvis du indhenter flere tilbud. 

Du skal naturligvis oplyse dit registreringsnummer hver gang, så alle reparatører har samme udgangspunkt. Og når du skal vælge, skal du yderligere være opmærksom på, at det tilbud du vælger, giver dig en forrude af høj kvalitet med de samme integrerede løsninger, som du havde inden forrudeskiftet.

Få en glasforsikring

De fleste bilejere har en forsikring, der dækker almindelige skader på bilen, men mange danskere har ikke glasskadeforsikring som en automatisk del af forsikringspakken. Vil du undgå store regninger i forbindelse med stenslag og forrudeskift, kan du overveje, om du skal udvide din forsikring til at indeholde glasskader; det giver en højere månedlig udgift, men det giver også økonomisk sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Er du usikker på, om du allerede har en glasskadeforsikring, så giv dit forsikringsselskab et hurtigt ring, så du kan få det afklaret, inden du bestiller et skift af din forrude.

Flere Nyheder