Vil du låne penge uden at gå i banken?

14 april 2021
Camilla Skøtt

Vil du gerne låne penge, men kan du ikke helt overskue situationen med at sidde overfor din bankrådgiver og forsvare, hvorfor du skal have et lån, og hvad pengene skal bruges til? Så kan du i stedet lån penge på nettet – og det er ikke så farligt, som det lyder.

Der er knyttet en del dårlige historier om ågerrenter og lyssky lånevilkår til online lån, og bevares – der ER dårlige låneudbydere derude. Men der er også gode, og det betyder, at du sagtens kan tage et online lån, hvis du bare er opmærksom og vælger de rette.

Der er flere ting, du med fordel kan kigge på. Blandt andet ÅOP, løbetid og selvfølgelig den månedlig ydelse. Vi dykker ned i begreberne enkeltvis under billedet, så du kan få det fulde overblik.

Kig dig for, og lån penge billigt

Det behøver ikke at være dyrt at låne penge online. Og hos langt de fleste låneudbydere kan du selv være med til at definere løbetiden og dermed den månedlige ydelse, så du får et lån, der passer til dig. Som sagt skal du kigge på:

ÅOP – årlige omkostninger i procent

I stedet for at kigge på renten isoleret set, kan du med fordel kigge på ÅOP. Det er nemlig et begreb, der dækker over alle de udgifter, der er i forbindelse med at optage et specifikt lån, og dermed kan du se nøjagtigt, hvad det koster. Om det er dyrt eller billigt.

Løbetid og månedlig ydelse

Løbetiden er den tid, det tager at betale lånet tilbage, og den månedlige ydelse er det beløb, du skal finde hver måned til at betale din låneudbyder. De to ting hænger uløseligt sammen. Jo længere løbetiden er, jo lavere er den månedlige ydelse. Men jo flere renter kommer du også til at betale samlet set. Overvej derfor altid at sætte løbetiden så lavt som muligt – dog uden at det påvirker din daglige økonomi for meget.

Flere Nyheder