Tøj til hunde – hvorfor nu det?

15 marts 2021
Astrid Pedersen

Måske synes du, at det lyder som en fjollet og forfængelig idé at give hunde tøj på. Hunde er jo i besiddelse af naturlig pels, som har til formål at beskytte dem imod vind og vejr.

Konceptet hundetøj virker muligvis ganske uhensigtsmæssigt og overflødigt for dig – og måske endda som en slags dyrplageri. Men her skal du tænke på at det ikke er alle hunde som er lige godt rustet til de danske vejrlig. Og samtidig kan der være forhold i omgivelserne som nødvendiggør hundetøj.

Beskyt hunden mod kulde og forfrysninger med varmt hundetøj

Når temperaturen falder i lille Danmark, og det fugtigt kolde vintervejr sætter ind, er der mange hunde som lider i kulden. Især mindre hunde og meget slanke hunde er ikke skabt til det danske klima.

Det drejer sig for eksempel om mynder og greyhounds som fra naturens hånd ikke har så meget at stå imod med, hverken når det gælder sul eller pels. Og de små, skrøbelige hunde fra varmere himmelstrøg så som Chihuahua og Shi Tzu kan også gå hen og blive ganske kolde når blot termometeret sniger sig ned under de ti grader.

Derfor bør du sørge for at hunden lige som du selv er iført en fornuftig vinterfrakke på lufteturen. Og er der saltet på fortovet for at forebygge isslag bør du ligeledes iføre hunden støvler som kan beskytte de sarte trædepuder mod udtørring og deraf følgende sår dannelse.

Undgå våd hund med en god regnfrakke til hunde

Det er ingen hemmelighed at en våd hund ikke hører til de mest velduftende ting her i verden. Hvis du gerne vil have en forholdsvis tør hund med hjem fra gåturen er det således en god idé at give hunden et regnslag på inden I bevæger jer ud i regnen.

Find hundetøj i høj kvalitet på designforpets.dk.

Flere Nyheder