Sam Powell

– Vi elsker at skrive om forskellige kategorier

Permanent afvænning med den rette alkoholbehandling

Permanent afvænning med den rette alkoholbehandling

Lider du selv eller en, der står dig nær, under et misbrug af alkohol? Har misbruget efterhånden stået på i så lang tid, at der kræves professionel hjælp, hvis det skal stoppes? Og ønsker du eller din pårørende at komme ud af misbruget og tilbage på det rette spor? Så burde du overveje at lade dig selv eller den misbrugsramte indskrive på et benadlings- eller misbrugs center til en intensiv afvænning og behandling.

Hvori består effektiv alkohol hjælp?

Du bør – hverken som pårørende eller som direkte misbrugsramt – lade dig nøje med halve løsninger. For eksempel findes der stadig læger og andre behandlere, som sværger til behandling med det middel, der kaldes antabus.

Antabus er et kemisk stof, som ved indtag går i forbindelse med alkohol i fordøjelsessystemet. Det vil sige at du, når du drikker alkohol samtidig med at du er i gang med en antabus behandling, vil opleve voldsom sygdom med kvalme, opkastninger og generelt ubehag.

Meningen med antabus er, at det skal fungere afskrækkende, således at alkoholikere vil tøve med at indtage alkohol mens de er i gang med kuren. Men først og fremmest fjerner antabus ikke den underliggende årsag til afhængigheden, og langt de fleste alkoholikere falder tilbage i misbruget, når kuren er overstået – også selv om de i den periode har været tørlagte.

Samtidig er det langt de færreste alkoholikere, som overholder kuren. En inkarneret alkoholiker vil typisk være mere skræmt ved tanken om fraværet af alkohol i blodet, end han eller hun vil være ved tanken om den sygdom, som fremkommer ved indtag af alkohol og antabus på samme tid – og vil derfor fortsat drikke alkohol, med opslidende sygdom til følge.

Vil du opnå blivende resultater af afvænningen, bør du der imod gennemgå et behandlings forløb på et anerkendt misbrugscenter. Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk