Pas godt på din krop med anti-inflammatorisk kost

01 august 2021
Linnea Brix Larsen

Tidens mange kosttrends gør det svært at finde hoved og hale i, hvad der er rigtigt og forkert at spise. Ét kan de fleste kostinteresserede dog blive enige om, og det er, at inflammation i kroppen ikke er en god ting. Det er derfor en rigtig god idé – så vidt muligt – at spise anti-inflammatorisk, men hvordan gør du så egentlig det? Det kan du blive meget klogere på ved at deltage i et anti-inflammatorisk kost-foredrag med Frede Damgaard. Vi giver dig dog lige de vigtigste grundprincipper her, så du er godt klædt på til at tage til foredrag med Frede.

 

 

Hvad er anti-inflammatorisk kost?

Anti-inflammatorisk kost er mad, der virker styrkende og helbredende for din krop frem for at fremme sygdom og skavanker. Der er blevet forsket i mange år inden for anti-inflammatorisk kost, der giver kroppen de nødvendige forudsætninger for at forblive sund og rask så længe som overhovedet muligt. Modsat skaber nogle madvarer inflammation og puster til de kroniske betændelsestilstande, som vi stort set alle har i kroppen. Vil du holde disse betændelsestilstande i skak, er den anti-inflammatoriske kost et rigtig godt sted at starte.

 

Hvordan spiser jeg anti-inflammatorisk?

At spise anti-inflammatorisk handler i bund og grund om at spise så naturlig, grøn og uforarbejdet mad som overhovedet muligt. Undgå sukker, alkohol, salt, rødt kød, forarbejdede kødprodukter og fede mælkeprodukter, og vælg i stedet masser af frugt og grønt, bær, fisk, nødder, quinoa, byg og rug. Spis varieret, og drik masser af vand.

 

Bliv klogere på et anti-inflammatorisk kost-foredrag med Frede Damgaard

Vil du vide mere om den anti-inflammatoriske kost og måske selv i gang med at spise og drikke anti-inflammatorisk? Ernæringsterapeut Frede Damgaard er en af de førende eksperter inden for anti-inflammatorisk kost herhjemme, og ønsker du at blive klogere på området, er han derfor en af dem, det er værd at lytte til. Book for eksempel en plads på et af hans anti-inflammatorisk kost foredrag, og glæd dig til at udvide din horisont og få mere viden om anti-inflammatorisk kost.

Flere Nyheder