Orienter dig efter El løbehjul i trafikken

21 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er kommet en ny spiller ind i trafikken på verdensplan, og den har også gjort sit indtog i det danske trafikbillede: et el-løbehjul.

Der er skrevet en del om, hvordan man tilgår den slags, hvordan man får adgang til dem, hvor man kan finde dem, hvordan man styrer dem og ikke mindst, hvad reglerne i trafikken er for at benytte sådan et.

Men hvad når du selv skal holde øje med et el-løbehjul ude i trafikken?

For det er jo lidt ligesom en el-bil: de kan næsten snige sig ind på en, fordi man dårlig kan høre dem komme og næsten skal bruge sin sjette sans for at bemærke, at de er der, hvis man ikke allerede har fået øje på dem.

Sådan er det også med et el-løbehjul, og de er jo endnu mindre at få øje på end med en bil, så nu handler det om at kigge ekstra godt efter, når man skal få øje på dem.

Hvis man er i bil, så er det med at kigge efter dem, som hvis det var en cykel, der jo også kan være godt lydløse, og man ser dem jo ofte køre sammen med disse.

Er man på gåben, så skal man nok lige kigge sag bagud, hvis man drejer hurtigt til siden lige pludselig, for ellers kan man let misse sådan et el-løbehjul.

Er man selv på cykel, så skal man også kigge sig godt omkring, når man drejer og svinger til en side, og hvis man rækker armen ud for at signalere, for man kan komme til at ramme en på el-løbehjul.

Det samme skal man være opmærksom på, hvis man skal over et lyskryds eller forgængerfelt: man kan lige pludselig blive mødt af sådan et el-løbehjul, så det kan godt svare sig lige at kigge ekstra efter.

Klik her for at blive klogere på el-løbehjul. 

Flere Nyheder