Hvorfor skal en baby nu have en cykelhjelm på?

26 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Kan du selv huske fra barndommen, da du skulle lære at cykle?

Det er sådan en integreret del i den danske befolkning og den danske kultur generelt, at man i en tidlig alder lærer at cykle – og allerede før da har man fået øvet sig på en trehjulet cykel.

Der er faktisk omkring 90 procent af danskerne, der ejer en cykel, og det siger noget om, hvor meget vi går op i det; nok også fordi, vi lever i sådan et lille land som Danmark, der også er forholdsvist småt, på samme måde som Holland er det, hvor de også elsker cykler.

Så da du trådte væk fra at være på den trehjulet cykel, så skulle du lære den tohjulede at kende, og det har nok startet med, at en forælder løb bagefter dig med en stang hægtet bagefter, så vedkommende kunne holde balancen for dig, indtil du lærte at finde den selv.

Det startede du jo trods alt ikke med at gøre som baby!

Selv de helt, helt små bør have en cykelhjelm på

En baby – alt efter alder – kan jo dårligt kravle eller gå, så hvorfor skulle man bruge tid og besvær på at finde en cykelhjelm til den, når den er langt fra at være klar til at cykle?

Det skal man sådan set gøre, fordi man jo cykler med ens baby bagpå cyklen i et babysæde, eller man har babyen foran en i en ladvogn.

Og her er det jo vigtigt, at barnet ikke alene er spændt fast, men at det også er godt beskyttet, og det kan man dårligt gøre med albue- og knæbeskyttere, fordi barnet for lille til at have sådan nogle på.

Derfor er cykelhjelmen den bedste beskyttelse, man kan give sådan en baby, når man tager den med i trafikken.

Og en cykelhjelm redder som bekendt liv!

Flere Nyheder