Hvad er et brystløft?

07 september 2020
Astrid Pedersen

Måske forbinder du mest af alt brystoperationer med store silikonebryster. Hvis du ikke ønsker dig større bryster – men blot en knap så hængende version af dem du har i forvejen – er en brystforstørrende operation nok ikke noget for dig.

I stedet kan du få foretaget et noget mindre indgreb som kaldes for et brystløft. Ved et brystløft får du ikke indlagt implantater. En brystløft operation arbejder udelukkende med brystets eget naturlige væv for at skabe et mere ungdommeligt udseende.

Du vil muligvis opleve, at dit bryst vinder volumen og spændstighed ved et brystløft. Dette skyldes dog udelukkende at huden og vævet strammes op – ikke at der kommer kunstigt fyld i dine bryster.

Hvornår er det relevant med et brystløft?

Mange kvinder, som fra naturens hånd er storbarmede, vil med alderen opleve at brysterne begynder at søge nedad. Dette er en ganske naturlig konsekvens af tyngdekraften som trækker det tunge væv ned, og dermed strækker den tynde hud foran på brystet.

Denne effekt kan også ses efter amning og fødsler, hvor brysterne har været tunge af mælk igennem en længere periode. Og da vi ikke just bliver mere elastiske med årene, vil huden på et tidspunkt ikke længere kunne holde bryst vævet oppe på plads.

Der kan ske det, at brystvorterne begynder at hænge nedad – og at brysterne selv bliver lange. Dette udgør ikke alene et kosmetisk, men også et helbredsmæssigt, problem for mange kvinder. De hængende bryster kan medføre hovedpine og smerter i ryggen. Og så er alt den løse hud en pine og en plage – især om sommeren, når det er varmt og man sveder.

Kan du nikke genkendende til denne situation er et brystløft med stor sandsynlighed noget for dig. Du kan læse mere om brystløft kirurgi på AGATA Privathospitals hjemmeside agata-privathospital.dk

Flere Nyheder