Sam Powell

– Vi elsker at skrive om forskellige kategorier

Hjælp din nærmeste ud af misbruget med en alkoholbehandling

Hjælp din nærmeste ud af misbruget med en alkoholbehandling

Alkoholmisbrug og alkoholisme er blandt de former for afhængigheds betinget misbrug, som er mest udbredt i Danmark. Alkohol i form at vin, spiritus eller øl er nemt at få fat på i dagens Danmark. Ingen af delene kræver recept, og man kan købe alkohol i helt almindelige supermarkeder, kiosker og dagligvare butikker. Alkoholens lette tilgængelighed gør, i kombination med selve stoffets bedøvende virkning på nervesystemet, at det er et rusmiddel, som nemt går hen og bliver objekt for afhængighed og misbrug.

Hjælp din nærmeste, hvis han eller hun er kommet ud i et misbrug

De fleste mennesker har i løbet af deres liv stiftet bekendtskab med et alkoholmisbrug – hvad end det har ramt dem selv, en nabo, et familiemedlem, en kollega eller en ven. Som nærmeste pårørende er et misbrug i familien forbundet med en særlig form for sorg og afmagt, idet den misbrugsramtes personlighed typisk vil ændres, og den bror, søster, far eller mor, man kendte før, lige så stille forsvinder. Sjælen og kroppen fortæres af misbruget – og det er nærmest umuligt at overskue konsekvenserne, hvis man lader stå til. Men det kan også være svært at tage konfrontationen. Og derfor er det en god idé at få hjælp fra et professionelt misbrugscenter, som har erfaring med alle de nødvendige skridt, som skal tages på vejen til et misbrugsfrit liv.

Du kan for eksempel kontakte Behandlingscenter Søby Park, som har både dygtige misbrugsbehandlere og støttepersoner, som selv er tørlagte alkoholikere, tilknyttet. Her kan du få hjælp til såvel den svære konfrontation som til tilrettelæggelse af et behandlingsforløb for den misbrugsramte. Alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park er baseret på Minnesota modellen – en anerkendt behandlingsmetode, baseret på et system af gruppeterapi, erkendelsesprocesser og gensidig støtte og opbakning – i kombination med individuel terapi og behandling.

Du kan få mere at vide om effektiv alkoholbehandling på behandlingscentersoebypark.dk