Sam Powell

– Vi elsker at skrive om forskellige kategorier

Gode råd omkring dit lån

Gode råd omkring dit lån

Når man skal låne penge, så er der mange muligheder for at finde det beløb, man ønsker at låne. Der er efterhånden også en del forskellige lån at kunne vælge imellem. Nogle af dem du vil støde på, hvis du låner penge andetsteds end banken, er kviklån, forbrugslån, mobillån, minilån, hurtiglån, rentefrit lån og sms lån for at nævne nogle stykker. 

Listen er lang og mange af de sammenligningssteder, hvor du kan ansøge om et lån, slår også på, at du kan få lån med en hurtig udbetaling. Det betyder at der ikke nødvendigvis behøver at være langt mellem tanke og handling. Herunder finder du dog et par overvejelser, du kan gøre dig, før du ansøger om et lån. 

1. For det første så er det altid en overvejelse værd, om man har brug for lånet. Har du brug for det, du vil købe, eller er det en mulighed at spare op til det? 

2. For det andet så er det en idé at gennemgå din økonomi og lægge et budget. På den måde kan du få et overblik over, hvor meget du har til rådighed i din økonomi, og hvor meget du har mulighed for at afdrage med per måned. 

3. For det tredje så skal du holde øje med, at et lån kan se billigere ud, end det er. Selvom et kviklån, forbrugslån eller andet er rentefrit, så er der stadig omkostninger forbundet med lånet, som du skal betale tilbage på. Hav derfor styr på, hvad lånet egentlig koster dig – både hver måned og over hele afdragsperioden. Det kan man gøre ved at undersøge både den månedlige rente samt ÅOP, som f.eks. også fremgår på hurtigudbetaling.dk

4. For det fjerde så kan det være en ekstra overvejelse værd, hvis du overvejer at optage et lån for at tilbagebetale på et eksisterende lån. Det gør det nemlig ikke nødvendigvis nemmere for at betale de lån tilbage, som du måtte have.