Alt du skal vide om vinkældre

28 december 2020
Maya Hindsberg

Det er blevet mere og mere populært at installere forskellige slags vinkældre i ens hjem. De er nemlig både elegante, flotte og praktiske. Det vigtigste, du skal finde ud af, er, hvad dit behov er, når du skal have en vinkælder. Hvis du blot vil opbevare et par flasker, kan det være fint med et lille vinkøleskab, hvis du gerne vil have en ordentlig samling, og går meget op i at samle vin, kan det tænkes, at du skal have en walk-in køler, hvor du har plads til at sidde ned og smage vin med vennerne.

Læs mere på https://husblog.dk/find-den-bedste-opbevaringsloesning-til-din-vinkaelder/

Hvor mange vin skal jeg købe til min samling?

Hvis du er i gang med at starte din samling, er der et par begynderfejl, som eksperter anbefaler, at du undgår. En af dem er, at du køber en masse forskellige vine ind, som ikke passer til din livsstil. Hvis du ikke spiser rødt kød, er det f.eks. en dum ide at købe vin ind, som går med rødt kød. Eksperter anbefaler også, at du fokuserer på et par typer vin fra f.eks. en bestemt producent eller region, og så køber de flasker regelmæssigt. Til sidst anbefaler de, at du køber mindst 3 flasker af hver vin, du gerne vil opbevare, så du kan følge dens udvikling.

Hvordan skal jeg opbevare min vin?

Der er et par ting at huske på, når du skal opbevare vin. For det første skal temperaturen være helt rigtig, og så skal fugtigheden være optimal. Det er nemlig vinkælderens funktion at opbevare vinen under de rette forhold. Hvis vinen bliver opbevaret et sted, der er for varmt, vil vinen nemlig blive moden for hurtigt, den vil potentielt oxidere og ikke mindst miste sin smag. Hvis fugtigheden er for høj, bliver emballagen ødelagt. Dette kan du potentielt regulere med en varmepumpe i kælderen.

Flere Nyheder